maanantai 25. toukokuuta 2015

Arkikuulumisia

Viime aikoina on tullut kirjoiteltua ja liitettyä kuvia aika paljon Tomusta, joten voisin vaihteen vuoksi kertoa ihan kaikkien kissojen yleisiä kuulumisia.

Nyt on ollut mukava sää ja kohtuullisen lämmintä, joten kävin eilen ja toissapäivänä Kiiran kanssa ulkona pitkästä aikaa. Neiti oli todella tyytyväinen kun pääsi ulos ja ennen kaikkea syömään ruohoa.


Tein myös viimein (lähinnä Kiiraa varten) grippiliinan, johon ostin tarvikkeet jo viime vuonna, ja kävin testaamassa sitä eilen. Liina on viiden metrin mittainen ja kädensijaton, joten Kiiraa voi ulkoiluttaa tarvitsematta itse pitää koko ajan hihnasta kiinni. Ajattelin että liinan raahaaminen perässä vaatisi vähän totuttelua, mutta neiti ei ollut moksiskaan.


Tällä viikolla avattiin myös virallisesti parvekekausi, kun alkaa olla viimein niin lämmintä että parvekkeen ovea voi pitää auki edes muutamia tunteja. Kissoilta puuttuu edelleenkin hyvä näköalapaikka, mutta parvekkeella on silti mukava oleskella.

Eemeli nauttii parvekkeella.

Mutta ei kuitenkaan mitään hyvää ellei jotain huonoakin. Tänään aamulla huomasin että Eemelin vasemman silmän silmäluomi on turvoksissa, ja päästiinkin vajaan tunnin päästä lääkärille. Silmässä ei onneksi näkynyt mitään vaurioita, mutta sidekalvo on tulehtunut, joten Eemeli joutui kahden viikon antibioottisilmätippakuurille. Silmätippoja joutuu laittamaan viikon verran 4-6 (mutta mieluiten jopa 8) kertaa päivässä ja sitten toisen viikon vielä kaksi kertaa päivässä. Silmätipat eivät haittaa Eemeliä, mutta silmän huuhtelu ennen tipan laittamista on aivan hirveää. Maapulla oli myös eläinlääkärillä kauheaa, kun sille laitettiin värjääviä silmätippoja joita meni suuhunkin (ja siitä seurauksena katti alkoi vaahdota ja pärskiä) ja sen jälkeen sen silmää osoitettiin valolla ja pakotettiin pitämään auki. Ikinä Eemeli ei ole ollut niin onnellinen päästessään kuljetuslaukkuun!

Tomulla on ollut vatsa löysällä muutaman päivän, mahdollisesti pelkkään raakaruokaan siirtymisen takia. Me ei ensin reagoitu siihen mitenkään, kun Tomu oli normaali pirtsakka itsensä ja kävi isommalla hädällä ihan normaalisti kerran päivässä, mutta lauantaina se ramppasi asioilla kaksi kertaa aamupäivän aikana, joten se pääsi kanakuurille. Nyt tahti on taas normalisoitunut mutta tuotos on edelleen löysää, joten hain apteekista Promaxin. Tomu ei tykännyt siitä yhtään, joten jouduin pakottamaan tahnan pyyhkeeseen kiedotulle ipanalle alas. Lisäksi eilen Tomu onnistui astumaan löysään tuotokseensa, joten se pääsi tassupesulle. Pentua siis rääkätään nyt ihan kunnolla.

Kiira ja Tomu tulevat edelleen koko ajan paremmin toimeen. Näin meillä makoiltiin muutama päivä sitten.


Perjantaina Kiira yhtäkkiä viipotti ohi leikkihännän kanssa ja sen kintereillä kipitti Tomu. Hetken päästä mentiin samaan tapaan toiseen suuntaan. Pari kertaa piti kyllä hieraista silmiä, vaikeaa uskoa että meidän pikkuprinsessa Kiiranen nauttisi ipanan jahtauksesta. Tutustuminen on siis hyvällä mallilla! Tomu lopetti myös ensimmäisen viikon jälkeen sen ylettömän huutamisen, mutta se korvautui yövalvomisella ja terraarioiden päälle hyppimisellä. Onneksi vessajäähy tuntuu toimivan ja viimeistään muutaman vessakäynnin jälkeen Tomu on rauhoittunut nukkumaan edes hetkeksi.

Huomautus: Tomun koko ei vastaa todellisuutta. :D

perjantai 22. toukokuuta 2015

Tomu vastaan lelulaatikko

Päätin viimein koittaa vauhdikkaiden leikkikuvien ottamista ja sehän oli helpompaa kuin ajattelin! Kuvista ei tosin tullut kovin sulokkaita koska malli on ehkä hieman tärähtänyt. :D

"Tuolla se on!"

"Jihuu!"

"Melkein!"

"Älä karkaa!"

Kolme, kaksi, yksi...

.... laukaisu!

Estehevonen Tomu :D

"Hupsis!"

Lentävä karvapötkö!

"No mihin se nyt taas menee!"

"Jes! Oon mailman paras saalistaja!"

Otin myös lyhyen videon Tomun leikeistä porkkanan kanssa. Porkkanat olivat erittäin hyvä ostos, harvoin löytyy lelua joka olisi mahtava sekä Kiiran että Eemelin mielestä ja näemmä Tomu (jonka mielestä tosin melkein kaikki lelut ovat kivoja) on yhtä innoissaan porkkanoista kuin vanhuksetkin.



sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Tomun ensimmäinen viikko

Nyt Tomu on ollut meillä viikon, tai itseasiassa vähän ylikin. Tässä viikon aikana Tomusta ja Eemelistä on tullut parhaat kaverit. Ne nukkuvat yhdessä, leikkivät paljon ja pesevät toisiaan. Leikit ovat toistaiseksi lähinnä jahtailuleikkejä, mutta painileikit alkavat varmasti tulla voimakkaammin mukaan kun ipana vähän kasvaa. Toissapäivänä Tomu yritti kehräten hakea Eemelin nisää (ja siitä hyvästä Eemeli alkoi potkia ipanaa :D), joten Tomustin taitaa nähdä sitä hoitavan Eemelin jonkinlaisena äitihahmona. Hassu otus. :D

Pojat viihtyvät yhdessä.

Kiiran suhtautuminen Tomuun on pehmennyt edelleen ensimmäisistä päivistä. Se ei halua leikkiä tai nukkua ipanan kanssa kuten Eemeli, mutta se on silti kiinnostunut Tomusta. Kiira usein katsoo pennun leikkejä läheltä ja jos neiti ahdistuu, se lähtee vain kävelemään pois. Kun ruuasta on kyse, Kiira voi edelleen olla ihan pennun vieressä. Neiti on myös pari kertaa ohimennen pessyt Tomua.

Tomu ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt perinteisiä pentutuhmuuksia, raapinut sohvaa, syönyt johtoja tai muuta vastaavaa. Sen sijaan se on todella äänekäs ja kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, se on oppinut hakemaan huomiota huutamisen lisäksi myös hyppimällä terraarioiden päälle. Osa meidän päivästä siis kuluu esittäen että pentua ei ole olemassakaan, koska emme halua vahvistaa huutamista. Terraarioiden päälle hyppimisessä Tomu on lentänyt jäähylle vessaan, jonka jälkeen ollaan yritetty keksiä sille jotain muuta tekemistä. Rapinapallot ovat valitettavasti menettäneet alkuviehätyksensä ja tuntuu että Tomulle täytyy keksiä ihan hirveästi tekemistä ennen kuin se väsähtää. Onneksi pennut kasvavat joskus aikuisiksi. :D

Tomun perusilme.

 
Onneksi Tomu osaa myös rentoutua.

Tomu löysi muutama päivä sitten myös meidän Töpö-sinikieliskinkin. Töpön terraario on juuri sopivalla korkeudella niin että kurkottamalla pienikin kissa voi seurata liskon elämää. Ensimmäisellä kerralla Tomu meni aivan sekaisin Töpöstä. Se tuijotti liskoa tunteja, puhisi ja yritti tökkiä Töpöä lasin läpi. Onneksi Töpö on varsin tottunut kissoihin, eikä ole ollut moksiskaan Tomun hyökkäilyistä.

Tomun ilme Töpön nähdessään. :D
 
Tänään Tomu sai ensimmäistä kertaa pelkästään lihaa ruuaksi. Tähän saakka ollaan sekoitettu lihaa märkäruuan joukkoon ja heitetty päälle myös hieman lisäravinteita, mutta koska märkäruokaa on enää purkillinen, päätin testata miten pelkkä liha maistuu. Ja maistuihan se! Tomu söi kupin tyhjäksi, joten se sai vielä kuppiin edellisen märkäruokapurkin jämät ja lisää lihaa.

Naudan jauhelihasta ja sydämestä, broilerin sydämestä ja possun
luumurskeesta; niistä on riuskat kissapojat tehty.

Näin on kulunut Tomun ensimmäinen viikko. Ensi viikolla Tomu kokee taas muutoksia, kun ollaan avomiehen kanssa taas molemmat töissä, tosin eri aikaan.


keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pesuhyökkäys ja pentutreeniä

Eemeli ja Tomu tulevat jo todella hyvin toimeen! Pojat leikkivät keskenään ja Eemeli on myös innostunut pesemään Tomua. Joskus se oikein hyökkää pesemään pentua, kuten tässä videolla.


Tomu oli ilmeisesti tulossa mun luokse, kun siirryin kuvaamaan vähän lähemmän, mutta Eemeli päätti että pikkumies ei ollut vielä tarpeeksi puhdas. :D Kiira ei vieläkään suuremmin välitä Tomusta, mutta se ei enää juuri varoittele pentua, vaan lähinnä välttelee. Aina tilanteissa joissa Kiira on kiinnostunut jostain, sitä ei yhtään haittaa Tomun läheisyys. Eilen kun uusi kiipeilypuu saapui, Tomu ja Kiira tutkivat aivan sulassa sovussa puun pahvilaatikoita. Ruoka saa Kiiran unohtamaan Tomun ihan täysin, se nappaa herkun vaikka pennun alta. Tomu on päättänyt saada Kiirankin rakastumaan siihen, se kun on alkanut puskea molempia vanhuksia. Neiti ei tunnu puskemisesta edes hätkähtävän, eli Kiirakin on tottunut Tomuun jo mainiosti!

Ollaan myös treenattu Tomun kanssa päivittäin, pääasiassa kosketuskeppiä. Kuvasin eilen meidän treenit ja kuten näkyy, Tomu jaksaa keskittyä tosi hyvin, mitä nyt täytyi moikata katsojia välissä. :D Video on valitettavan huonolaatuinen, toivottavasti siitä saa edes jotain selvää. Tämä oli Tomun elämän kolmas treenikerta. Lopussa teen vähän pohjia istumiselle pyytämällä koskemaan yläpuolella olevaa keppiä.


Kouluttamisesta puheenollen, pennun tapakoulutuksessa ehdoton ja paras apuväline on tämä:


Aamupalan jälkeen Tomulla on tylsää. Se huutaa ja hyppii terraarioiden päälle, ja kun minäkään en ole kotona lomalla vaan teen töitä, en ehtisi hypätä jatkuvasti kaitsemassa pentua. Helppo ratkaisu olisi tietysti kaivaa esiin sumutinpullo, napata ipanaa niskasta tai jotain muuta, mutta se on huono ratkaisu. Tomu ei ole tarkoituksella kuriton, se on vain pitkästynyt. Onneksi pikkumiehen mielestä rapinapallot ovat ihan mahtavia ja jonkin aikaa leikittyään Tomu usein menee nukkumaan eikä mun tarvitse kaivaa esiin korvatulppia tai parempia hermoja. Kissat, niin pienet kuin isommatkin tarvitsevat tekemistä.

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tomun ensimmäinen päivä

Nyt Tomu on ollut meillä aika tarkalleen vuorokauden. Ensimmäinen päivä onkin ollut hurjan jännittävä! Reippaana poikana Tomu on ehtinyt tehdä jo vaikka mitä.

Tomu nukkui lähes koko yön mun tyynyn vieressä. Aamulla mun herättyä täytyikin sitten kerjätä maharapsutuksia kovan kehräyksen säestämänä.



Tomu haluaa olla jatkuvasti mukana tekemässä, vielä paljon tiiviimmin kuin Kiira ja Eemeli. Hiekkalaatikoita siivotessa pikkuinen änkesi laatikkoon ihmettelemään, lattioilta hiekkaa lakaistessa herra meni istumaan rikkalapioon ja se usein kipittää meidän perässä piipityksen säestämänä. Tomu on muutenkin todella puhelias. Se on monta kertaa vaan tullut yhtäkkiä luokse ja alkanut piipittää kovaan ääneen ja me yritetään sitten keksiä, mitä herra on vailla. :D Tänään aamulla olohuoneesta alkoi kuulua yhtäkkiä todella kova huuto, ja ajattelin jo että Tomu oli jäänyt johonkin jumiin. Ei ollut, pikkupoika vain halusi kertoa että osasi kiivetä raapimispuuhun ihan itse.



Tänään kävivät myös ensimmäiset vieraat. Anoppi ja avomiehen pikkuveljet tulivat katsomaan Tomua ja kaikki (yllättäen :D) ihastuivat pikkumieheen. Tomulle tuleekin paljon vieraita nyt ensimmäisinä päivinä, kun huomenna yksi meidän käärmeistä haetaan uuteen kotiin ja ylihuomenna kaksi kaveria tulee ihastelemaan pentua.

Ei meillä sentään pelkästään jännitystä ja uusia asioita ole ollut, vaan ison osan ajasta Tomu on nukkunut niin kuin pennun kuuluukin, välillä todella huvittavissa asennoissa. :D



Kissojen yhteiselo on lähtenyt todella hyvin liikkeelle! Kiira ja Eemeli kyllä sähisevät Tomulle, mutta yleensä ipana saa tulla todella lähelle ennen kuin varoittelu alkaa. Kiira on nyt ensimmäisen päivän aikana lähtenyt Tomua tasan kerran karkuun. Pikkumies leikki rapisevalla pallolla ja lähti sitten yhtäkkiä kipittämään mua kohti pallo suussa. Kiira, joka sattui olemaan mun ja Tomun välissä, säikähti nopeasti lähestyvää pentua ja lähti pakoon. Onneksi pikkuinen jäi vain hölmistyneenä seisomaan, eikä osoittanut mitään aikeita lähteä Kiiran perään. Eemeli ja Tomu taas ovat välillä olleet jo todella lähellä toisiaan.



Aiemmin tänään Tomu nukkui sohvalla kun Eemeli päätti hypätä siihen myös. Vasta sitten Mapu tajusi että Tomu on ihan vieressä ja sähisi koska pentu tuli liian lähelle (joo, Eemeli ei ole ehkä ihan se penaalin terävin kynä :D). Tomu oli kuitenkin ihan umpiunessa eikä reagoinut mitenkään isomman sähinään, joten Eemeli päätti jäädä makaamaan Tomun viereen. Tuossa ne sitten nukkuivat vierekkäin tunnin verran, kunnes Eemeli havahtui keittiöstä kuuluviin ääniin.



Tänään oli myös Tomun ensimmäisen tempputreenin vuoro. Harjoiteltiin ihan perusasioita, omaa nimeä ja kosketuskeppiä (jonka valitsin nyt ensimmäiseksi opetettavaksi asiaksi sen takia, että se on outo esine ja siksi varmaankin helpompi sisäistää kuin käsitargetti). Tomulla on ihan hirveän hyvä keskittymiskyky! Sen keskittyminen herpaantui aina korkeintaan pariksi sekunniksi, siitä huolimatta että kaksi aikuista kissaa huusi oven takana ja kaaputti ovea. Harmi vain että se ei pennuille tyypillisesti ymmärrä vielä, missä herkku loppuu ja käsi alkaa, joten mun sormet ovat täynnä pieniä hampaanjälkiä. Pitää siis ehkä seuraava treeni suorittaa nahkahanska kädessä. :D

Tomu on kyllä niin ihana, ollaan molemmat jo aivan rakastuneita pikkumieheen. Ensimmäisen päivän perusteella ei olisi parempaa pentua voinut saadakaan. ♥


lauantai 9. toukokuuta 2015

Tomu tuli kotiin!

Tänään käytiin viimein hakemassa Tomu kotiin. Poju huusi suurimman osan matkasta kuin syötävä ja kuulosti usein enemmän tämän videon kuutilta kuin kissanpennulta. :D Onneksi matka ei ollut tuon pidempi. Kotona Tomun annettiin ensin tutustua makuuhuoneeseen ilman muita kissoja ja sen jälkeen muuhun asuntoon niin että Kiira ja Eemeli olivat makuuhuoneessa.

Seikkailija-Tomu tutkii terraariota.
Tomu leikkii.

Sitten päästettiin kissat samaan tilaan ja palkattiin kaikkia nätisti olemisesta. Tomua jännitti sen verran paljon että se ei uskaltanut oikein syödä, mutta onneksi hyvin ruokaorientoituneita sisaruksia oli helppo liikutella herkkujen avulla ympäriinsä. Tomu malttoi kuitenkin nukahtaa avomiehen turvalliseen syliin.


Olen todella yllättynyt siitä, miten hyvin kissoilla on tähän asti mennyt. Kiira ei ole kertaakaan yrittänyt lähteä pakoon ja Eemeli ja Tomu ovat olleet jo alle metrin päässä toisistaan ilman sähinöitä, ja kissat ovat kuitenkin olleet samassa tilassa vasta alle kaksi tuntia! Tomun mielestä Kiira ja Eemeli ovat todella pelottavia, mutta se ei tunnu ottavan aikuisten satunnaisista sähinöistä ja lähestymisestä itseensä, vaan on todella rento heti kun tilanne raukeaa. Eemeli ja Tomu jahtasivat jo samaa leluakin. Tuntuu siis menevän todella hyvin!


Hankintoja ja askartelua

Tomu tulee huomenna (!) joten on tullut parin viime viikon sisällä hankittua kaikkea enemmän ja vähemmän tarpeellista.

Uusi hiekkalaatikko oli pakollinen hankinta. Meillä on tähän asti ollut käytössä vain yksi hiekkalaatikko, mutta kolmelle kissalle se on aivan liian vähän. Eemeli otti heti kakkoslaatikon käyttöön, mutta Kiira käy mielummin vanhassa laatikossa, silloinkin kun se on likainen. Tämän lisäksi me laitetaan vielä tilapäinen säilytyslaatikkohiekkis, jolla varmistetaan että Kiirakin uskaltaa käydä asioilla.



Olen miettinyt vesiautomaatin ostamista pitkään, ja nyt kun tein muutenkin tilausta Zooplussalle, se oli hyvä napata mukaan. Tälle ei ole kumpikaan vielä lämmennyt ja Kiira näytti etenkin alussa todella epäileväiseltä outoa härveliä kohtaan. Herkuilla kumpikin on kuitenkin uskaltautunut automaatin lähelle ja lipsinyt vettäkin hamutessaan herkkuja, joten eiköhän tämä saada pikkuhiljaa käyttöön.



Zooplussalta tarttui mukaan myös Applawsin penturaksuja niiden näppärän pienen koon takia. Vinkki kaikille kissojen kanssa treenaaville, Zooplussalla Applawsin penturaksut ovat edelleen vanhaa, laadukkaampaa erää. Ostin myös kokeilupussin Ziwipeakia, kun halusin testata onko sen maistuvuus parempi kuin pentuaikana, senkin etuna kun on pieni koko. Kiiralle ei Ziwipeak maistu herkkuna, mutta Eemeli vei melkein sormet mukana. Onnistunut kokeilu siis!



Zooplussalta tuli myös tälläinen hieno raapimistynnyri. Valitettavasti tehtiin kaverin kanssa kimppatilaus ja tämä tuli vain meille odottamaan noutoa. Etenkin Eemeli tuntui tykästyvän kovasti tynnyriin, joten tälläinen on ehkä pakko hankkia meillekin jossain vaiheessa.



On tullut myös ostettua muutama lelu pentua ja aikuisia varten. Bojoing-lelu on alkanut rispaantua, joten nappasin kerralla kaksi uutta kaupasta. Zooplussan bird-lelukeppi on ollut meillä todella suosittu ja niin tälläkin kertaa. Eemeli hyppi hulluna sulkalelun perässä ja kun sai sen kiinni, yritti raivokkaasti riehtoa lelua itselleen. Onnistui Puumeli jo hajottamaankin lelun, täytyy siis kiinnittää sulat vähän paremmin pikaliimalla kiinni. :D



Ostin myös muutaman säilytyskorin Kiiraa varten. Neiti tuntuu aina rauhoittuvan, jos pääsee vierasta kissaa pakoon korkealle tai johonkin turvapaikkaan, kuten koriin. Meidän täytyisi muutenkin järjestää kaappeja, joten ostin näitä muutaman ja ripottelin ympäri asuntoa. Pidetään koreja esillä niin kauan kuin tarvitsee ja sitten kerätään pois omaan käyttöön.



Kissoilla on ollut ruokakuppien alustana hieno porotabletti, johon oli kuitenkin pinttynyt niin paljon likaa että päätin heittää sen pois, kun Tomulle täytyi kuitenkin ostaa oma tabletti. Ostin sitten sekä Tomulle että sisaruksille samanlaiset raidalliset tabletit. Eivät nuo yhtä kivoja ole kuin vanha porotabletti, mutta ihan kohtuullisen sisustukseen sopivia kuitenkin.



Pennut raapivat ei-sallittuja paikkoja, ja se on ihan normaalia. Ollaan kuitenkin aika vähän aikaa sitten ostettu uusi sohva, jota ei mieluiten nähtäisi revittynä. Ostin siis fleecehuopia, jotka viritin sohvan istuintyynyjen ja käsinojien päälle suojaamaan raapimiselta. Yllättävän hyvin täsmäsi huopien väri eikä tuo nyt niin hirveän näköinen ole kuin voisi olla! Lisäksi sohva on nyt fleecepäällysteiden takia ihanan pehmeä. :D



Meillä on terraarioita ja paljon tekniikkaa, joten johtohässäköitä ja jatkojohtoviritelmiä on ollut ympäri asuntoa. Ostin nyt muutaman kannellisen pahvilaatikon ja leikkasin niihin reiät johtoja varten. Näillä ja kaapelikerääjillä saatiin suurin osa jatkojohdoista siistimmän näköisiksi ja kohtuullisen pentuturvallisiksi.



Me tilattiin myös uusi kiipeilypuu samasta paikasta kuin vanha, mutta se ei valitettavasti ehtinyt saapua ennen Tomua. Ajattelin myös ostaa Kivikis-majan, mutta Megaeläimessä ei ollut tietenkään juuri sen väristä majaa jonka olisin halunnut. Täytyisi siis varmaan tilata sellainenkin. Tuntuu että on tullut ostettua pentua varten hirveä määrä tavaraa, mutta onneksi ainakin suurin osa on nyt tässä!

Eilen tuli sitten viimein pentustressi. Hermostuttaa erityisesti Kiiran suhtautuminen ja sopeutuminen pentuun, vaikka kyllä tiedostan että isompia ongelmia ei pitäisi olla, eikä huolehtiminen auta yhtään. Näin viime yönä unta, jossa Tomu tuli meille ja me syötettiin Kiiralle niin paljon herkkuja, että se alkoi kehrätä Tomulle. Toivotaan että tämä oli enneuni. :D Iik, huomenna!

maanantai 4. toukokuuta 2015

Popsi popsi porkkanaa

Satuin löytämään eläinkaupasta paljon kehuttuja porkkanaleluja, joten pakkohan sellainen paketti oli sitten napata matkaan. Kuten arvelinkin, Kiira meni ihan höpöksi lelun sisältämästä kissanmintusta, nuoli porkkanan ihan märäksi ja pyöri sen kanssa lattialla.



Kiira soittaa näkymätöntä poikkihuilua. :D

Leikkimisen voi ottaa näinkin rennosti.

Eemeli ei yleensä välitä kissanminttuleluista. Se kyllä nuolee kuivattua kissanminttua ja sen jälkeen pyörii, mutta kissanminttua sisältävät lelut eivät juuri jaksa innostaa. Porkkana oli kuitenkin tosi kiva!

Lattialla porkkanasta tullut kuolatahra, nam.


Niin kiva porkkana.

Eemelin mielestä porkkana oli niin mukava että sen aivot taisivat valua ulos jossain vaiheessa leikkimisen aikana. :D



Epätarkka kuva mutta niin on kyllä kuvattavakin. :D

Tämän jälkeen Kiira lähti vielä hurjaan ralliin porkkanan kanssa. Varsin onnistunut ostos siis!

lauantai 2. toukokuuta 2015

Maalissa

Kun Kiira oli ehkäpä puolivuotias, opetin sen työntämään pallon tassulla maitotölkistä tehtyyn maaliin. Temppu kuitenkin unohtui vuosiksi ja koitin pari vuotta sitten, muistaako Kiira tempun edelleen. Ja kyllähän se muisti. Sitten temppu unohtui taas ja nyt kun muistin sen taas, päätin kokeilla onko tempun suoritus vielä Kiiralla jossakin aivojen pohjalla. Maitopurkki oli kadonnut johonkin sitten viime kokeilun, joten maalikin on erilainen kuin viimeksi. Ajattelin että sen takia Kiiralla kestäisi hetki tajuta, mitä siltä halutaan, mutta muutoksista häkeltyminen ei selkeästi kuulu neidin luonteeseen. :D